Musk kiszáll a Teslából, hogy egy bitcoin startupba kezdjen? Csak egy újabb álhír a Facebookon

A múlt évben a Facebook bejelentést tett az álhírek megállítását célzó tervéről, ám a különböző weboldalak továbbra is megosztanak ilyeneket. Az egyik legutóbbi példa szerint Elon Musk, a Tesla alapítója elhagyja a céget, hogy belevágjon egy bitcoin startupba.

A Facebook tavalyi terve azután érkezett, hogy a kritikák folyamatossá váltak amiatt, hogy a közösségi platform helyet ad az álhíreknek. Az indulás nehézkes volt, és minden igyekezet ellenére még mindig sok olyan hír jelenik meg, mint amilyen a példaként idézett.

Azon kívül, hogy egy teljesen hamis történet jelent meg Elon Muskról, egy szponzorált cikkben arra biztatták az olvasókat, hogy fektessenek be abba a vállalkozásba, amelyet állítólag Musk felkarol.

A hírt közlő weboldal a CNN Tech weboldalt másolta le, a CNN logója is szerepelt rajta. Az url azonban elárulja, hogy hamis oldalról van szó.

„Ez csak újabb példa arra, hogy miért kell a hirdetőknek és a kiadóknak a brand safety-vel foglalkozniuk. Tedd fel magadnak a kérdést, hogyan hat a márkádra, ha ilyen álhírek mellett jelenik meg?” – mondja Magnus Hultman, a Strossle CEO-ja.

Milyen lehetőségei vannak tehát a kiadóknak, hogy a Facebookon kívül növeljék az oldalaikra érkező forgalmat?

Magnus Hultman válasza a kiadók közötti partnerség: „Éppen ezért indítottuk el a Strossle Acceleratort, amely minőségi kiadók hálózata, melyben a partnerek forgalmat osztanak meg egymással. A megoldás biztonságos a márkák számára, és csökkenti a függést a szerkesztői kontroll nélküli platformoktól.”

Így működik a Strossle Accelerator:

Comments (1)

[…] hogy fenyegetést jelentenek a demokráciára, főleg azért, mert gyakran használják azokat álhírek terjesztésére. De közben azt se felejtsük el, hogy a közösségi platformok pozitív mozgalmaknak is erőt és […]

Comments are closed.

Figyelem! A nativhirdetes.hu a Natív Hirdetés Kft régi oldala, az itt található információk egy része már aktualitását vesztette. A legfrissebb információkért látogasd meg az új oldalunkat a related.hu címen!